Senaste Nytt

Församlingen köper loss fastigheten från kommunen

2020-06-30 

Församlingen köper loss fastigheten från kommunen

2020-06-30

Idag, den 30 juni, har församlingen undertecknat köpeavtalet på vår fastighet Ideologin 1 i Vallastaden. I samband med undertecknandet, som skedde i kommunhuset på Drottningatan 45, överfördes också den kvarvarande köpeskillingen till Linköpings kommun. 


Detta innebär att fastigheten som alltså är marken som kyrkan ska byggas på, nu fullt ut har köpts loss av kommunen. För sex år sedan undertecknades ett marktilldelningsavtal och då betalade församlingen en handpenning på 300.000 kr, och det är nu fastigheten köps loss helt från kommunen. Tillträde till fastigheten sker den 20 juli i år. Det totala priset för fastigheten är 1.057.000 kr. Först efter tillträdet kan bygget påbörjas. 


Undertecknandet skedde inför vittnen från kommunen och på bild syns Ordförande Paul Saume, vice ordförande Simon Posluk och kassör Samir Barsomo som alla tre är församlingens firmatecknare.


Församlingsnytt

Församlingen får bygglov

2020-06-24

Sankt Markus församling har nu fått det nödvändiga beslutet om bygglov från Linköpings kommun. -Bygglovet är nödvändigt för att vi ska kunna börja bygga och nu kan vi äntligen komma igång, säger projektledare och vice ordförande Simon Posluk.


-Igår fick vi ärkebiskopens välsignelse att gå vidare och idag har kommunen beslutat om bygglov, detta är viktiga och glädjande milstolpar för vår församling, säger ordföranden Paul Saume. - Jag vill också tacka alla medlemmar såväl som bidragsgivare som har gjort detta möjligt, fortsätter Paul.


Efter en anbudsprocess som pågått sedan maj månad har styrelsen beslutat att ge uppdraget åt Linköpingsföretaget BCBygg att uppföra församlingens nya kyrka. BCBygg har visat på ett stort engagemang för vårt projekt och åtnjuter en respekt för sin skicklighet bland kommunen såväl som hos stadens banker.


Tillsammans med ärkebiskopen har det börjat planeras för ett första spadtag i början av augusti. Det kommer att bli ett evenemang på plats på fastigheten med bön, ett första spadtag och där även media, kommunpolitiker och gäster från centralstyrelsen såväl som våra systerförsamlingar kommer att vara inbjudna.


Naturligtvis kommer våra medlemmar också att delta och vi planerar för att genomföra detta på ett sätt som också möjliggör social distansering, genom bland annat flera olika tider. För de som inte har möjlighet att delta kommer SuryoyoSAT att sända och vi kommer även att livesända tillställningen.


– Det är en mycket stor glädje att se denna dröm förverkligas. Det kommer bli en andlig, kulturell och social knutpunkt som kommer vara öppen för alla våra medmänniskor i samhället. Vi är tacksamma mot alla som bidragit och som bidrar på olika sätt - med sina böner och materiella gåvor - så att vi kan starta och fortsätta bygget av St Markus kyrka i Vallastaden, säger fader Josef Togan.